Hitta
Badplatser på Tjörn
Hitta din egen badplats

Runt Tjörn finns massor av badplatser för alla åldrar. Här kan man bada, sola och njuta av havet och stränderna. Här hittar du många klippor att dyka och hoppa från, men även det finns även en hel del mindre sandstränder. Hitta din egen pärla.

Maximera   Almöns badplats
Maximera   Blekets badplats
Maximera   Dyröns badplats
Maximera   Gråskär
Maximera   Gunneby
Maximera   Härön
Maximera   Klädesholmens badplats
Maximera   Kungsviken, Skärhamn
Maximera   Kårevik, Rönnäng
Maximera   Lilla Askerön
Maximera   Linnevikens badplats, Kyrkesund
Minimera   Låka, Höviksnäs

Badplatsen har en liten sandstrand, klippor, badbrygga, hopptorn och toaletter samt handikapptoalett. Följ väg 169 mot Rönnäng. Efter ca 2 km tag vänster mot Höviksnäs. Följ vägen tills du kommer till båthamnen, sväng höger vid skylt badplats. Från parkeringen är det ca 50 m till badet. Det kan dock vara svårt att få parkeringsplats under högsäsong. Simskola.

Maximera   Olsby
Maximera   Olsnäs
Maximera   Röra Rump, badplatsen i Röra
Maximera   Stockevik badplats
Maximera   Toröd, Valsäng
Maximera   Tubbeviken, Skärhamn
Maximera   Tången
Maximera   Åstol

Drift och skötsel av Tjörns offentliga badplatser

På Tjörn finns det 20 offentliga badplatser. På en del har kommunen hela drifts- och skötselansvaret medan på andra sköts det av ideella föreningar. Arbete med tillgänglighetsanpassning pågår i år på Gråskär i Skärhamn och Kårevik i Rönnäng.

Sommartid testas vattenkvalitén på 12 badplatser i kommunen under juni, juli och augusti månad och publiceras på Smittskyddsinstitutets webbplats: badplatsen.smittskyddsinstitutet.se